Α-
 Α 
Α+
Είσοδος
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.
Προφίλ

dogacademy-business-card-back2---Copy
dogacademy

Η Θετική Εκπαίδευση Σκύλων τώρα και στα Ιωάννινα!!!

post-title

Το Dog Academy έχει έδρα τα Ιωάννινα και παρέχει ιδιαίτερα μαθήματα θετικής εκπαίδευσης σε εσάς και στο σκύλο σας. Τα μαθήματα γίνονται στο χώρο σας, στον χρόνο που σας εξυπηρετεί. Εκτός από τα Ιωάννινα καλύπτουμε και όλες τις μεγάλες πόλεις της Ηπείρου, όπως το Μέτσοβο, την Ηγουμενίτσα, την Άρτα και την Πρέβεζα.

post-title

Η λέξη εκπαίδευση δε σημαίνει μόνο βασική υπακοή (κάτσε, ξάπλα, μείνε, κ.τ.λ.), αλλά και χτίσιμο χαρακτήρα, όπως και διόρθωση προβληματικών συμπεριφορών. Τα κουτάβια γεννήθηκαν με φυσιολογικές σκυλίσιες συμπεριφορές. Δεν γνωρίζουν ποιες από αυτές είναι αποδεκτές από τους ανθρώπους και ποιες όχι. Δεν συμπεριφέρονται «άσχημα» επίτηδες ή από εκδίκηση και φυσικά δεν καταλαβαίνουν ελληνικά.

post-title

Το να διδάξετε το κουτάβι ή το σκυλί να ακολουθεί τους κανόνες σας, είναι ζήτημα «ποιότητας ζωής» για σας, το σκυλί και την οικογένειά σας. Το αντίθετο θα επιφέρει σε εσάς προβλήματα και στο σκυλί σας άδικη ή/και σκληρή μεταχείριση. Με λίγη υπομονή και εκπαίδευση μπορείτε να καθοδηγήσετε το σκυλάκι σας στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

post-title

Ονομάζομαι Αλεξάνδρα Νίκου, έχω σπουδάσει φυσικοθεραπεία στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και έχω εργαστεί για 4 χρόνια στη ΜΕΘ στο ΠΑΓΝΙωαννίνων, ενώ παράλληλα παρακολούθησα το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών, του τμήματος ψυχολογίας της ιατρικής Ιωαννίνων, με θέμα «Αντιμετώπιση του πόνου». Μετά από σύντομη αλλά επιτυχημένη πορεία στο χώρο της φυσικοθεραπείας αποφάσισα να κάνω αλλαγή στην επαγγελματική μου πορεία και να ασχοληθώ με το αντικείμενο που πραγματικά μου αρέσει, την εκπαίδευση σκύλων. Ένα αντικείμενο που τα τελευταία χρόνια έχει εξάψει την περιέργεια της επιστημονικής κοινότητας, ως προς τη μελέτη και την κατανόηση της συμπεριφοράς του καταπληκτικού αυτού ζώου, που προσφέρει τόσα πλεονεκτήματα είτε ως ζώο εργασίας, είτε ως ζώο συντροφιάς.

post-title

Αποφοίτησα από τη σχολή του κ. Αραχωβίτη Γιάννη - StarDogs Academy – η οποία δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και Ευρώπη, προσφέροντας σεμινάρια σε όσους θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το χώρο της εκπαίδευσης σκύλων, και συνεργάστηκα με τον ίδιο στην Αθήνα για 3 χρόνια. Στην πορεία δημιούργησα το DogAcademy Crete με έδρα Το Ηράκλειο Κρήτης, το οποίο λειτουργεί ακόμα και τώρα που βρίσκομαι στα Ιωάννινα μέσω ενός δικτύου συνεργατών.

post-title

Εδώ θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δάσκαλό μου για τις γνώσεις και την έμπνευση που μου εμφύσησε, καθώς και για το γεγονός ότι με κράτησε κοντά του, προσφέροντάς μου όλη αυτή την πολύτιμη εμπειρία. Μου δίδαξε πως χρησιμοποιώντας τις θετικές μεθόδους εκπαίδευσης, που αναπτύχθηκαν από διάσημους εκπαιδευτές και συμπεριφοριολόγους, -όπως ο Ιαν Ντάνμπαρ, η Τζήν Ντόναλντσον, η Τούριντ Ρουγκάς και η Κάρεν Πράιορ,- η εκπαίδευση των σκύλων γίνεται «χαρά και πανηγύρι» για τους ιδιοκτήτες αλλά και για τα ίδια τα ζώα.

post-title

Αποφάσισα να εγκατασταθώ στα Ιωάννινα, θέλοντας να διδάξω κι εδώ έναν τρόπο επικοινωνίας του ιδιοκτήτη/κηδεμόνα με τον σκύλο του, χωρίς φωνές και βία, με στόχο την καλύτερη δυνατή και αρμονική συμβίωσή τους. Η διαδικασία της εκπαίδευσης θα πρέπει να είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα για σας και το σκύλο σας και όχι αναμέτρηση δυνάμεων. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύετε τον δεσμό με τον σκύλο σας και χτίζετε ένα αίσθημα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, σεβασμού και ασφάλειας.

post-title

Η εκπαίδευση που βασίζεται στην ανθρώπινη και πολιτισμένη αντιμετώπιση του ζώου, με απόλυτο σεβασμό και κατανόηση των ιδιαιτεροτήτων του, είναι ικανή να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Άλλωστε ας μη ξεχνάμε πως ο πολιτισμός μιας χώρας κρίνεται από τον τρόπο που οι πολίτες της φέρονται στους ασθενείς, στους ηλικιωμένους και στα ζώα της.

Θετική Εκπαίδευση λοιπόν και στην Ήπειρο!!!

 
Women's journal